oppdrag: 1.premie åpen designkonkurranse
oppgave: besøkssenter ved hovedinngang av Vigelands Parken
byggherre: Oslo kommunes kunstsamlinger
bruttoareal: 212m2
prosjektkostnad: 4.300.000 NOK eks mva.
ferdigstilling:1995
prosjekt team: C.Adams, I.Lødner, H.Salvesen
landskap: Oslo park-og idrettsvesen / div.A
interiør: Riss AS v/P.Abrahamsen og E.Arnesen
fotograf: J.Havran / div.A arkitekter
publisert: Byggekunst 03.1996 / northern factor “new generation of the north”-catalogue

I oktober 1993 inviterte Samarbeids utvalget for Vigelandsparken til arkitektkonkurranse om informasjons- og salgspaviljong i Vigelands- parken.

Besøkssenterets hovedinngang nås via eksisterende sti til tennisbanene. og via `hull`i hekken bak statuen av Vigeland. Til venstre (vest) for hovedinngangen har vi plassert en kafé med overdekket uteplass for uteservering, samt kiosksalg, med informasjons- og salgsarealet mot høyre (øst) . En sentral disk rett innenfor hovedinngangen kontrollerer alle funksjoner. I tillegg til salg inneholder også besøkssenteret offentlige toaletter med stellemulighet for spebarn. Sommerstid, ved stor pågang kan toaletter nås via egen, direkte inngang.

Paviljongen har en klar og lettfattelig konstruksjon med overlys langs hele bakveggen. Søylene langs fronten legger grunnlaget for en god rytme med mellomliggende veggelementer. Det arkitektoniske uttrykket blir stramt og tiltalende, og gir samtidg en lett og tidløs karakter. Utkastet representerer en rasjonell og funksjonell løsning med arkitektonisk egenverdi.” _utdrag av Juryens kritikk