hvor: Askim
oppdrag: 1. premie prosjektkonkurranse
oppgave: ungdomsskole for 720 elever, med flerbrukshall
byggherre: Askim Kommune
bruttoareal: 10 800 m2
ferdigstilt: september 2013
prosjekt team: C. Adams, K. Bartels, K. Dorsch, B. Dyvik, O. Hagen, O. H. Hiorth, H. Salvesen
landskap: Bjørbekk & Lindheim AS
interiør: div.A arkitekter

På en tomt til et nedlagt gårdsbruk litt utenfor sentrum ønsket Askim kommune å bygge en skole for 720 elever og en flerbrukshall. I konkurranseforslaget valgte vi å beholde gårdstunet inntakt for å gi stedet en identitet og for å kunne bevare historiske spor samt vakker vegetasjon. Bygningskroppen er lagt som en rygg mot Indre ringvei og som en ramme om et sydvendt, livlig og inviterende uterom.

Hovedadkomsten til skolen er fra øst, hvor det er et overdekket areal som fører til både desentraliserte innganger for elever samt hovedinngang. Hovedinngangen fører deg til en 2 etasjes vestibyle som et sentralt, felles hjerte med et amfi som binder sammen skole og idrettshall.

Høydeforskjellen på tomten er utnyttet ved å legge flerbrukshallen på kjellernivå. Hallen har egen inngang mot vest for kveldsbruk. Kortsiden av idrettshallen kan åpnes mot amfiet til skolen og kan dermed benyttes til store arrangementer eller for å samle hele skolen.

Et kompakt bygg basert på et rasjonelt konstruktivt gridd som kan møte krav til fleksibilitet, økonomi og energiøkonomisering. Med et enkelt, lekent og karaktergivende arkitektonisk utrykk som spiller på materialkontrast, kontrast mellom åpent og lukket og nedtoning av skala.